Nākotnes izaicinājumi

No 22.līdz 25.maijam Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā jau otro reizi norisinās Nākotnes izaicinājumu nedēļa, kura šogad tiek īstenota sadarbībā ar SEZ Liepājas ostas pārvaldi.

 

Pirmajā projekta dienā 10. un 11.klašu jauniešiem tika dota iespēja noklausīties dažādu profesiju pārstāvju lekcijas, uzzinot par darba iespējām UPB grupas uzņēmumos, par IT jomas profesijām. SIA “AE Partner” personāla daļas vadītāja jauniešus informēja, ko darba devējs sagaida no darba ņēmēja, bet “InPass” pārstāvis Raivis Ekšteins atklāja komandas saliedēšanas noslēpumus. Kā atzina skolēni, lekcijās uzzinātais raisījis pārdomas par savas nākotnes profesijas izvēli, par prasmēm, kas nepieciešamas, iekļaujoties darba tirgū.

 

Praktiskais darbs.

Projekta turpmākajās divās dienās jaunieši iepazīs 19 Liepājas uzņēmumus, vispirms neklātienē izpētot informāciju par konkrēto uzņēmumu, tiksies ar uzņēmuma pārstāvjiem, iepazīsies ar darba specifiku, prasībām uzņēmumā strādājošajiem un risinās īpaši viņiem sagatavotu uzņēmuma problēmu.

 

Projekta ceturtajā dienā notiek grupu darba prezentācijas, kuru vērtē neatkarīga žūrija- pārstāvji no SEZ un Liepājas uzņēmumiem.

 

Interneta resursos atrast un izpētīt informāciju par uzņēmumu:

1

Izveidot jautājumus, kas radušies izpētes procesā, uzņēmuma darbiniekiem.

 

Uzņēmuma apmeklēšana:

 2

Prezentācijas saturs:

3