Piena izmantošana saldējuma gatavošanā

Datums: 2025.gada 15.oktobris Autors: Agita Bargā

2.oktobrī mūsu skolas 8.d klase apmeklēja SIA "Siguldas saldējums", lai piedalītos nodarbībā "Piena izmantošana saldējuma gatavošanā".Ievada prezentācijā skolēni iepazinās ar saldējuma izcelsmi un 5000 gadu ilgo vēsturi, kā arī noskaidroja, kā mūsdienās tiek gatavots saldējums. Darbojoties grupās, skolēni pēc dotiem kritērijiem salīdzināja dažādus saldējuma veidus. Kopīgā diskusijā jaunieši analizēja, kurā no tiem tiek izmantots piens, un kāda ir tā nozīme attiecīgā produkta ražošanā. Norises noslēgumā tika demonstrēta saldējuma gatavošana, izmantojot pienu un saldo krējumu. Dalībnieki degustēja un salīdzināja pagatavoto saldējumu ar sorbetu, pāros aizpildot “Rādītāju kartītes” par garšu, krāsu, tekstūru un konsistenci.

 

Nodarbība tika īstenota ESF Plus projekta "STEM un pilsoniskās līdzdalības norises plašākai izglītības pieredzei un karjeras izvēlei” Nr. 4.2.2.1/1/25/I/001 ietvaros.