Diskusiju vakars

Datums: 2013.gada 11.novembris Autors: Katrīne Krūmiņa

Piektdien, 8.novembrī, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā norisinājās vidusskolēnu diskusijas vakars "Kas ir patriotisms". Diskusijas īpašais viesis bija vēsturnieks Gunārs Silakaktiņš. Diskusijā piedalījās vidusskolēni, skolotāji. Vēl viesu vidū bija bijusī skolas vēstures skolotāja Maija Jaunzeme un 15.vidusskolas bijusī direktore Maija.Neimane. Vakars norisinājās nacionāli izglītojošā gaisotnē ar tēju un cepumiem, kopā noskatījāmies fragmentus no filmas "Rīgas sargi". Gunārs Silakaktiņš visus klātesošos iepazīstināja ar 19.gada notikumiem Liepājā. 

Diskusiju vakars

Diskutējām par jautājumu, kā mēs katrs savā ģimenē atceramies, pieminam 11.novembri, runājām, vai patriots var būt arī ārpus Latvijas, uzzinājām interesantus faktus no skolēniem par viņu vecvecākiem. 15.vidusskolas bijusī direktore atzina, ka esam gaiši jaunieši un viņa mūsos saskata nākotni, kā arī veltīja mums dzejoli no visas sirds. 
Šis vakars katram no mums deva ko vērtīgu, cits apzinājās, cik svarīgi ir iedegt sveci pirmdienas vakarā, cits, ka tomēr ir lielāks patriots, nekā bija domājis.


Cienīsim un pieminēsim tos cilvēkus, kuru dēļ Latvija ieguva neatkarību!


Gaidām nākamo vidusskolēnu diskusiju vakaru. Sekojiet informācijai!